Hıdırnebi Yaylası girişinden sola dönülerek ve yaklaşık 4 km’lik bir yolculuktan sonra Balıklı Göl ve Yaylasına ulaşılır.
Yeşilin her tonunun kucaklaştığı yaylanın zengin çiçek florası içinde hülyalara dalabilirsiniz. Balıklı Yaylası, bir yandan kendine has çiçekleri ve bitkileri bir yandan dümdüz bir alana yayılan yemyeşil çayırlarıyla dinginlik ve huzur aşılar bünyemize. Yayla, yüksek dağ ve yamaçların arasında düzlük bir alanda kalır. Denizden yüksekliği 1650 m civarındadır.
Dereler ve ırmaklar Balıklı Yaylası’nı çepeçevre sarar. Yayla, temiz havasının yanında mis gibi suyu, sakız ve çam ağaçlarıyla bezeli bitki örtüsü görenleri kendine hayran bırakır. Balıklı Yaylası’nda son yıllarda yayladaki eski tip evlerin yanına yaylakent havası veren çeşitli mimarilerde villa tipi evler yapılmıştır. Eski ile yeninin ahenkli uyumu ziyaretçilerini geçmişe, günümüze ve geleceğe götüren hayallere sürükler. Çiftçilerin, Haziran Ayında yaylaya göç etmesiyle yaylada hareketlilik başlar. Hıdırnebi Yayla Şenliği (yöre adıyla: dernek) günlerinde şenlik ve haraketlilik doruk noktaya ulaşır. Yayla sakinleri hayvanlarıyla birlikte ilk kar yağdıktan, vargit çiçeklerini gördükten sonra yani kasım ayında köye iner. Yayladan kar ve vargit çiçeklerini görmeden göç etmek istemez çoğu yayla sakinleri.
Akçaabat Belediyesi
Tweets by akcaabatbel