açıklama

Yığma yapım sistemiyle inşa edilen yapıda malzeme olarak kesme taş kullanılmıştır. Yazılı kaynaklara göre, Hicri 1327 (Miladi 1909/1910) yılında inşa edilmiştir. Yapı 2007 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilmiştir.

Kuzey cephesi giriş kapısı sivri kemerli, çift kanatlı ve ahşaptır. Kapının her iki yanında ikişer adet yivli sütunçe bulunmaktadır. Sütun başlıkları ve kemerin üstünde bulunan alınlıkta bitkisel motifli bezemeler yer almaktadır. Yapının doğu ve batı giriş kapıları sivri kemerli, çift kanatlı ve ahşaptır. Kapının her iki yanında ikişer adet sütunçe bulunmaktadır. Kapının hemen çevresinde dönen silmede ve sütun başlıklarını birleştiren lentoda taş işlemeler mevcuttur. Kapıların üzerinde küçük sundurmalar bulunmaktadır. Yapının cephelerinde çift sıra pencere düzeni mevcuttur. Alt sıra pencereler, üst sıra pencerelere oranla daha büyük boyutludur. Gösterişli olan mihrap çok yoğun bir taş işlemesine sahiptir. İç mekânda duvarları sıvalı olan caminin beden duvarlarında, kubbelerinin içerisinde, pencere kenarlarında ve mahfil duvarlarında yoğun kalem işi bezemeler mevcuttur.

FOTOĞRAF GALERİSİ

TANITIM VİDEOSU

YOL TARİFİ

Şehir merkezinden tabelaları takip ederek İnönü Caddesi’nin bitiminden sola doğru dönerek Ortamahalle güzergahına ulaşılır. Buradan yine tabelaları takip ederek Ortamahalle Yol ayrımından Yeni Camii’ye gidilir.Yürüyerek gitmek isteyenler Akçaabat Ak Camii’nden Batı istikametine doğru dönerek İnönü Caddesinde bulunan ilk yol ayrımından Milli Egemenlik Caddesine ulaşılır. Buradan 300 metre ilerledikten sonra Salı Pazarının girişinin yaklaşık 50 metre sonra Yeni Camii’ye ulaşılır.
Stratejik Planİç Konrol Eylem PlanıHava DurumuPerformans Programı
EtkinliklerYayınlarımızKariyer Merkeziİhale lanları
Nöbetçi EczanelerVefat EdenlerProjelere-Ödeme
Adres Bilgi Edinme BaşvurusuİhalelerKırsal Alan Konut Tip ProjelerKent Rehberi