Başkan Ekim, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında ‘temiz ve doğal bir çevre’ vurgusu yaptı.
Mesajında “Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için hepimiz daha duyarlı olmalıyız.” diyen Başkan Ekim, “Çevre, muhafaza edilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde bırakılması gereken bir emanet. Bu emanetin gelecek kuşaklara bırakılmasında hepimizin üstleneceği sorumluluklar var. Akçaabat Belediyesi olarak, bizlerin ve diğer canlıların yaşamları süresince ilişkilerini sürdürdüğü ve karşılıklı etkileşim içinde bulunduğu çevremizi temiz tutma ve yarınlara yaşanılabilir bir ortam bırakma noktasında üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye özen gösteriyoruz. Yürüttüğümüz tüm proje ve çalışmalarda çevreyi ve yeşili korumaya azami hassasiyet gösteriyoruz. Havayı, suyu, toprağı ve doğal kaynaklarımızı muhafaza ederken bir yandan da şehrimizde yeşil alanların sayısını hızla artırıyoruz. Akçaabat’ımızı temiz, yaşanabilir ve doğal dokusu korunmuş olarak daha ileri taşımak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Belediye olarak çevre bilinci ve duyarlılığını artırmak amacıyla birbirinden farklı çalışmalar yaparak daha fazla vatandaşımıza ulaşıyoruz. Bu kapsamda 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün çevremizi ve doğamızı koruma anlamında önemli bir farkındalık yaratacağını umuyor; vatandaşlarımızın sağlık, mutluluk ve huzurlu yaşadığı bir gelecek diliyorum” dedi.
TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ
Doğayı ve çevreyi önemseyen geri dönüşüm ve sıfır atığa büyük önem veren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, var olan tabiatı koruyarak gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmanın kararlığı içerisinde çalıştıklarını belirtti.
Çevre konusunda örnek teşkil eden ve farkındalık oluşturan projelere imza attığını söyleyen Başkan Ekim, gelecek nesillere tertemiz ve gelişmiş bir dünya bırakmak, israfı önlemek, atık miktarını azaltmak ve mevcut atıkları dönüştürmek amacıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ülke genelinde yürütülen ‘Sıfır Atık ‘projesini yürekten desteklediğini söyledi.
Proje kapsamında hem Akçaabat’ın belirli noktalarına geri dönüşüm istasyonları yerleştirildiğini hem de sıfır atık projesinin küçük yaşlarda itibaren hayat felsefesi haline gelmesine yardımcı olmak amacıyla özellikle ilkokullarda konuyla ilgili seminerler düzenlediklerine de vurgu yapan Başkan Ekim, “Rutin aralıklarla ekiplerimiz okullara giderek sıfır atık, geri dönüşüm, ayrıştırma, çevre kirliliği ve alınması gereken önlemler gibi konularda çocuklara ve gençlere yönelik seminerler veriyor. Yaptığımız bu çalışmayla birlikte çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren benimsenmesini ve hayat felsefesi haline gelmesini istiyoruz. Her şey evde başlar; geri dönüşüm ve ayrıştırma mutfakta başlar diyoruz. Çevremizi koruyalım. Çevremizin korunmasına öncü ve örnek olalım.” Dedi.
GERİ DÖNÜŞÜM, HAYATTIR
İhtisasını Çevre Mühendisliği alanında yapmış olan ve bu konuda oldukça duyarlı olan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat’taki evsel nitelikli atıklardan birçok hanenin elektrik ihtiyacını karşılamaya eş değer elektrik enerjisi ürettiklerini vurgulayarak uyguladıkları geri dönüşüm politikaları sayesinde tonlarca atığın yeniden kullanılabilir hale getirildiğini ve bu sayede binlerce ağacın kesilmekten kurtulduğunu dile getirerek her alanda üretmeye, öncü olmaya ve örnek olmaya devam edeceklerini söyledi.
Akçaabat Belediyesi
Tweets by akcaabatbel