Akçaabat Belediyesi, ilçenin ekonomisini geliştirmeyi ve istihdamı arttırmayı hedefleyen projeleriyle örnek teşkil ediyor.
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in talimatları doğrultusunda ileri teknolojiye dayalı, yüksek katma değerli, geniş pazar imkânı olan, Akçaabat’ta istihdamı arttıran, hem ilçenin hem de ülkenin ekonomisine katkıda bulunan projeler hazırlandı ve bu projeler tek tek hayata geçirildi.
Üretimin Yüzyılında Akçaabat Belediyesi tarafından Akçaabat’ta hem istihdamı arttırmak hem ekonomiye katkıda bulunmak hem de yerli ve milli üretim yapmak adına Akçaabat Düzköy yolu üzerinde Akçaabat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü şantiye alanında iki adet çiçek ve bitki üretim serası kuruldu. Seralarda üretilen bitki ve meyve fideleri hem şehrin peyzaj çalışmalarında kullanıyor hem de üreticilere ücretsiz olarak dağıtılıyor. Kurulduğu günden bugüne kadar, belediye kaynaklarında, toplamda 5 Milyon Türk Lirası tasarruf elde edilen bitki üretim seralarında 322 bin 477 adet bitki üretildi.
Bitki Üretim Seralarında süs ve meyve fidelerinin yanı sıra Aronya Meyvesi de yetiştiriliyor. Paydaş kuruluşların da desteklediği Aronya Meyvesi üreticiliğinde fideler belirlenmiş olan şartları taşıyan üreticilere ücretsiz olarak teslim ediliyor. Bugüne kadar Aronya Meyvesi yetiştirmek isteyen yaklaşık 180 çiftçiye paydaş kuruluşlarla birlikte destek olundu. Akçaabat’ta halihazırda dikili 180 dönüm Aronya bahçe mevcut ve ilerleyen süreçlerde dikili Aronya Bahçesinin 1000 dönüme çıkarılması hedefleniyor.
AKÇAHASAT TESİSİ TAMALANDI
Akçaabat’taki istihdama katkıda bulunmak ve çiftçilere destek olmak amacı ile çiftçiler tarafından yetiştirilen tarım ürünlerinin işleneceği, paketleneceği, depolanacağı ve satışının yapılacağı; yine çiftçilerin isteklerine göre kendi ürünlerini AKÇAHASAT Markasına dâhil edebilecekleri AKÇAHASAT tesisi tamamlandı.
Türkiye Yüzyılına, Akçaabat’ta geniş istihdam alanları yaratarak, ileri teknolojiyi kullanıp doğru üretimle yüksek verim elde ederek önemli katkı sağlayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 16 maddelik Türkiye Yüzyılı başlıklarına, hayata geçirdiğimiz vizyon projelerimizle önemli katkı sağladığımızı ve bu minvalde projeler üretip hayata geçirmeye gayret göstereceğimizi ifade etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi Türkiye’yi büyük küresel sanayi ve ticaret merkezlerinden biri haline getireceğiz. Bunun için hep birlikte yılmadan, durmadan, usanmadan çalışıyoruz. Akçaabat’ımıza kazandırdığımız Akçahasat Tesisimizde, çiftçilerimiz ürünlerini işleyebilecek, kurutabilecek ve depolayabilecekler. İsterlerse kendi ürünlerini Akçahasat Markasına dahil edebilecekler. Tesisimizde deneme alımları yapmaya başladık. Halka hizmet Hakk’a hizmettir düsturu ile her zaman daha ileriye gidiyoruz. Bizim ülkemiz tek, topağımız tek, vatanımız tektir. Korumak, geliştirmek, ileri taşımak bizim elimizdedir. Aydınlık bir gelecek, üretken bir nesil için, daha da güçlü Türkiye için el ele, omuz omuza, gece gündüz durmak yok; yola devam.” Dedi.
İSTİHDAM MERKEZİ AKÇAABAT ŞİNİK OSB
Şinik Organize Sanayi Bölgesi, bölgemizdeki üretim ve istihdamı arttırma noktasında Akçaabat’a önemli katkı sağlıyor.
Şinik OSB’nin 1. Etap’ta hali hazırda 43 fabrika faaliyet göstermektedir olup 1200 kişi istihdam ediliyor.
Şinik OSB’nin 1. Etabında doluluk oranı tamamlandığından 2. Etap kapsamında çalışmalar yapılıyor. 2. Etap çalışmaları tamamlandığında 27 sanayiciye fabrika kurmaları için yer tahsisi yapılacak. Bu kapsamda 3000 kişi istihdam edilmiş olacak.
ET KOMBİNASI HİZMET VERİYOR
Akçaabat’ın üretimine ve istihdamına katkı sağlayan önemli yatırımlardan biri olan Et Kombinası, 60 kişiye istihdam sağlıyor.
Günlük 250-300 adet büyük ve küçükbaş hayvanın kesimine uygun olarak inşa edilen Et Kombinasında 410 ton depolama alanı bulunuyor.
Arsası Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen alanda hayata geçirilen Trabzon Et Kombinası, 70 büyükbaş ve 200 küçükbaş hayvan kapasitesine sahiptir.
Trabzon Et Kombinası sadece Akçaabat’a ve Trabzon’a değil tüm Karadeniz Bölgesi’ne hizmet ediyor.
EL SANATLARI VE ZANAATLE MADDİ GELİR ELDE EDİLİYOR
Akçaabat Belediyesince eli maharetli hanımların ekonomik özgürlük kazanmalarına ve ev ekonomisine katkıda bulunmalarına katkıda bulunmak amacıyla Halı, Kilim Dokuma Kursu ve Kazaziye, Takı Tasarım Kursu açıldı.
Yılın belirli dönemlerinde kayıt alan ve yıl boyu eğitime devam eden kursta hanımlar zanaat öğreniyor; öğrendikleri zanaattan gelir elde ediyorlar.
AKÇAABAT HER ALANDA ÜRETİYOR
Üretime yapılan yatırımın ve sağlanan desteğin Akçaabat’ın ekonomik büyümesine ve refahın artmasına büyük katkıda bulunacağının altını çizen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat’ımızda üretimi imkanlarımız ölçüsünde destekliyoruz. Çiftçilikle uğraşan hemşehrilerimizin verimli tarım uygulamaları açısından tam donanımlı olmasına gayret ediyor; yüksek gelir elde edebilecekleri ürünleri yetiştirmelerinde onları teşvik ediyoruz. Şehrimizde uyguladığımız üretim, tasarruf ve tarım politikalarında paydaş kuruluşlarımızın da desteğini alıyoruz. Gelişen teknolojiyi yararımıza kullanarak tarımda yerli ve milli olanın Akçaabat’ımızda üretilmesine gayret ediyoruz. Akçaabat’ımız sadece tarımda değil tarımda ve hizmet sektöründe de üretim potansiyeli çok yüksek olan bir şehirdir. Biz, Akçaabat Belediyesi olarak her alanda ileri teknolojinin kullanıldığı, doğru uygulamaların yapıldığı üretimi teşvik ediyor; istihdamın artmasına katkıda bulunuyoruz. Akçaabat’ta her alanda üretimin artması yerel ekonominin güçlenmesi anlamına geliyor. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı manifestosunda açıkladığı maddelerden biri olan üretime yerel ölçekte tam destek veriyor; onun izinden gidiyoruz. “ dedi.
Akçaabat Belediyesi
Tweets by akcaabatbel